“Voetreiziger, er is geen pad, al gaande maak je het pad.”
WANDELTOCHTEN IN
ECUADOR
Robert & Daisy Kunstaetter
THE MOUNTAINEERS BOOKS
English Español Deutsch Français Nederlands
HOME PAGE
HET LAND
- Waarom Ecuador?
- Foto's
HET BOEK
- Voorwoord
- Inleiding
- Dankbetuigingen
- Inhoudsopgave
- De wandeltochten
- Register
- Over de auteurs
- Over de uitgever
MODEL-WANDELING
- Samenvatting
- Routebeschrijving
- Topografische kaart
- Hoogteprofiel
ALS U HET BOEK
WILT BESTELLEN

ACTUALISATIES
FEEDBACK
LINKS
SCHRIJF ONS
- De Auteurs
- De Uitgever
© 2002-07 Kunstaetter
Keuze van een wandeltocht
(Uit Hoofdstuk 6)


De 29 wandelroutes in het boek en in de supplementen op de website beslaan uiteenlopende geografische en biologische gebieden. Ze omvatten een reeks van hoogtes en klimaten, en verschillen ook in moeilijkheidsgraad. (Zie het overzicht van wandeltochten.) De wandelingen variëren in duur van twee uur tot twee weken, en wie een nog langere trektocht wil maken, kan verschillende routes met elkaar combineren. Wij raden u aan om met zorg een keuze te maken uit het aanbod; hoe beter de wandeltocht aansluit op uw interesse en uw conditie, hoe meer u er van zult genieten.

Ecuador biedt nog veel meer mogelijkheden voor trektochten en u wordt van harte aangemoedigd om, als u zich hier eenmaal thuis voelt, er zelf op uit te trekken en nieuwe routes te ontdekken. Enkele zeer populaire voettochten worden wel kort vermeld in de inleidingen van de wandelcentra, maar de beschrijving van deze wandelingen hebben we met opzet niet in dit boek opgenomen. Sommige van deze platgetreden paden zijn minder veilig, andere hebben tijd nodig om zich te herstellen van het excessieve gebruik, en bovendien zijn ze vaak elders al beschreven. Dit boek biedt nieuwe alternatieven.

De beschreven trektochten worden georganiseerd vanuit acht verschillende plaatsen (Otavalo, Quito, Latacunga, Baños, Guaranda, Riobamba, Cuenca en Vilcabamba), die u terug kunt vinden in de titels van de hoofdstukken. De meeste van deze steden en dorpen zijn toeristische centra, die bovendien toegang geven tot interessante wandelgebieden. Deze wandelcentra (één per hoofdstuk) worden gepresenteerd van noord naar zuid. In elk hoofdstuk zijn de verschillende wandelingen gerangschikt naar zwaarte, van zeer gemakkelijk naar zeer moeilijk. Sommige wandelpaden zijn goed toegankelijk vanuit verschillende wandelcentra.