“Voetreiziger, er is geen pad, al gaande maak je het pad.”
WANDELTOCHTEN IN
ECUADOR
Robert & Daisy Kunstaetter
THE MOUNTAINEERS BOOKS
English Español Deutsch Français Nederlands
HOME PAGE
HET LAND
- Waarom Ecuador?
- Foto's
HET BOEK
- Voorwoord
- Inleiding
- Dankbetuigingen
- Inhoudsopgave
- De wandeltochten
- Register
- Over de auteurs
- Over de uitgever
MODEL-WANDELING
- Samenvatting
- Routebeschrijving
- Topografische kaart
- Hoogteprofiel
ALS U HET BOEK
WILT BESTELLEN

ACTUALISATIES
FEEDBACK
LINKS
SCHRIJF ONS
- De Auteurs
- De Uitgever
© 2002-07 Kunstaetter
Over de auteurs

Caminante, no hay camino, se hace camino al andar. Robert en Daisy hoorden deze woorden voor het eerst in 1990, in het zuiden van Mexico, en het werd onmiddellijk hun lijfspreuk. Daisy maakte al lang tevoren wandeltochten, in haar geboorteland Ecuador, waar ze als vijfjarige prompt in een ravijn viel. Toen had ze echter nog geen idee hoeveel afgronden er nog op haar weg zouden liggen.

Daisy's weg voerde haar uiteindelijk naar Montreal in Canada, voor een universitaire studie. Daar maakte ze kennis met Robert en met zijn idee om "een jaar of wat" te reizen. Omdat hun studies in geneeskunde en bezigheidstherapie hen hadden voorbereid op uitdagingen van heel andere aard, volgden ze een opleiding aan de National Outdoor Leadership School (NOLS) in Wyoming (USA), voordat ze echt op weg gingen. Het jaar werden er twee, vervolgens vier, daarna meer, terwijl ze door heel Latijns Amerika reisden en wandelden - en gaandeweg maakten ze zich een heel ander beroep eigen, als auteurs van reisgidsen.

Toen ze eenmaal van de verboden vrucht van de vrijheid hadden geproefd, was er geen weg terug. Ze zochten nieuwe wegen met projecten die uiteenliepen van toeristische programma's in Antarctica tot een radioprogramma getiteld Travel Latin America. Sinds 1993 is Ecuador opnieuw het thuis van Robert en Daisy, vanwaaruit ze reizen, wandelen en schrijven. Ze zijn de oprichters van de Latin American Travel Advisor, de auteurs van het Footprint Ecuador & Galápagos, en leveren bijdragen aan verschillende andere publicaties.

Robert en Daisy zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe schrijfopdrachten en projecten. Ze zijn beschikbaar om samen te werken met onderzoekers, filmers, wetenschappers, en iedereen die een interessante expeditie in Ecuador of Zuid-Amerika aan het voorbereiden is. Neem gerust contact met hen op om uw ideeën met hen te bespreken, maar verwacht niet dat zij uw wandeltochten of reizen voor u plannen.

In het geval u een voettocht met Robert en Daisy onderneemt, wees dan gewaarschuwd voor hun trage stijl van wandelen. Misschien treft u hen in de páramo, genietend van een siësta om bij te komen van de lunch. Of peinzend in de nevelen, op zoek naar de juiste koers, en onderwijl hun lijfspreuk fluisterend: caminante, no hay camino...

U kunt contact opnemen met de auteurs via het volgende adres:

Robert & Daisy Kunstaetter
P.O. Box 17-17-908
Quito
ECUADOR

Of klik hier om rechtstreeks vanaf deze website contact op te nemen met de auteurs.