“Voetreiziger, er is geen pad, al gaande maak je het pad.”
WANDELTOCHTEN IN
ECUADOR
Robert & Daisy Kunstaetter
THE MOUNTAINEERS BOOKS
English Español Deutsch Français Nederlands
HOME PAGE
HET LAND
- Waarom Ecuador?
- Foto's
HET BOEK
- Voorwoord
- Inleiding
- Dankbetuigingen
- Inhoudsopgave
- De wandeltochten
- Register
- Over de auteurs
- Over de uitgever
MODEL-WANDELING
- Samenvatting
- Routebeschrijving
- Topografische kaart
- Hoogteprofiel
ALS U HET BOEK
WILT BESTELLEN

ACTUALISATIES
FEEDBACK
LINKS
SCHRIJF ONS
- De Auteurs
- De Uitgever
© 2002-07 Kunstaetter


The Mountaineers is een niet-commerciële club voor buitensport en natuurbescherming, opgericht in 1906 met als missie "de natuurlijke schoonheid van het buitenleven te onderzoeken, bestuderen, beschermen, en te genieten". De club, die is gevestigd in Seattle (Washington), is qua grootte de derde organisatie op dit gebied in de Verenigde Staten, met 15.000 leden en 5 vestigingen in de staat Washington.

In het Noordwesten van de VS organiseert The Mountaineers zowel cursussen als excursies in verschillende activiteiten: wandelen, bergbeklimmen, tourskiën, wandelen met sneeuwschoenen, fietsen, kamperen, kajak- en kanovaren, natuurstudies, zeilen, en avonturenreizen. De club heeft ook een afdeling voor natuurbehoud, die zich sterk maakt voor milieubescherming door middel van educatieve activiteiten, ondersteuning van wetgeving, en informatieve programma's.

The Mountaineers' activiteiten als uitgever dateren uit 1961, toen een groep vrijwilligers het stencillen van de aantekeningen voor de populaire klimcursus moe was. Zij verenigden hun krachten in een comité dat de aantekeningen in een boek zou bundelen. Van dat boek, Mountaineering: The Freedom of the Hills (Bergsport: De vrijheid van de heuvels), zijn meer dan 30 jaar later 400.000 exemplaren verkocht, en het is het standaardwerk voor klimcursussen in de hele wereld.

Vandaag de dag vormt The Mountaineers Books een actieve uitgeverstak zonder winstoogmerk, met 30 full-time medewerkers. Ze publiceren reisgidsen, instructieboeken, geschiedkundige werken, natuurhistorische gidsen, en boeken over milieubescherming.

The Mountaineers Books heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende uitgever van boeken op het gebied van buitensport. De thema's in hun catalogus gaan veel verder dan alleen het Noordwesten van de VS; ze beslaan ook andere regio's van Noord-Amerika, Mexico, Zuid-Amerika, Costa Rica, Rusland, Europa, Tibet, Nepal, en vele andere gebieden.

Wilt u een catalogus met meer dan 450 outdoor-titels, schrijf of bel ons:

The Mountaineers Books
1001 SW Klickitat Way, Suite 201
Seattle, WA 98134
U.S.A.

Telefoon: 1-800-553-4453 or 1-206-223-6303
Fax:       1-800-568-7604 or 1-206-223-6306
E-Mail:    mbooks@mountaineersbooks.org
Website: www.mountaineersbooks.org

Of klik hier om rechtstreeks via deze website contact op te nemen met The Mountaineers Books.