“Voetreiziger, er is geen pad, al gaande maak je het pad.”
WANDELTOCHTEN IN
ECUADOR
Robert & Daisy Kunstaetter
THE MOUNTAINEERS BOOKS
English Español Deutsch Français Nederlands
HOME PAGE
HET LAND
- Waarom Ecuador?
- Foto's
HET BOEK
- Voorwoord
- Inleiding
- Dankbetuigingen
- Inhoudsopgave
- De wandeltochten
- Register
- Over de auteurs
- Over de uitgever
MODEL-WANDELING
- Samenvatting
- Routebeschrijving
- Topografische kaart
- Hoogteprofiel
ALS U HET BOEK
WILT BESTELLEN

ACTUALISATIES
FEEDBACK
LINKS
SCHRIJF ONS
- De Auteurs
- De Uitgever
© 2002-07 Kunstaetter
Inleiding

Dit boek is een uitnodiging om de prachtige wandelroutes van Ecuador te leren kennen. Kom naar Ecuador voor ontspanning en voor kennis, voor sport en voor avontuur. Kom om een geweldige tijd door te maken. Er is hier zo veel om te ontdekken en om van te genieten!

We nodigen u ook uit om uw ogen en uw geest te openen voor de complexe werkelijkheid van Ecuador. Lees eerst "Wandeltochten vandaag de dag: een waar verhaal" in Hoofdstuk 1. Laat, al wandelende en al reizende, de overweldigende schoonheid van de natuur op u inwerken, maar wees tegelijkertijd gevoelig voor de enorme uitdagingen waar de bevolking van dit land voor staat. Misschien zult u - op een onverwacht ogenblik en op onvoorziene wijze - in staat zijn hen te helpen. En misschien zullen sommige van de inzichten die u al wandelend in Ecuador verwerft, van invloed zijn op uw denkwijze over onze belaagde planeet en het mensdom.

Tenslotte willen we u uitnodigen om uw ervaringen aan ons door te geven, en zo te helpen toekomstige edities te verbeteren. U kunt contact met ons opnemen via deze website, per e-mail of per post. Hoewel wij niet uw trektochten en reizen voor u kunnen plannen, zijn we u erkentelijk voor uw reacties. We wensen u prettige wandelingen en een behouden thuiskomst.

Robert & Daisy


(Foto: Michael Resch)

Notitie over veiligheid

Alle buitensport-activiteiten brengen risico's met zich mee. Geen enkele reisgids kan u voor elk mogelijk gevaar waarschuwen, of de individuele beperkingen van de lezer voorzien. Daarom bieden de beschrijvingen van de wegen, paden, routes, en de beschrijvingen van de natuur in dit boek en op deze website geen garantie dat een bepaalde plaats of excursie veilig is voor uw groep. Wie enige van de hier beschreven routes volgt, aanvaardt de volledige verantwoordelijkheid voor zijn eigen veiligheid. In normale omstandigheden vergen dergelijke excursies de gebruikelijke aandacht voor het verkeer, de staat van wegen en paden, het weer, het terrein, de vaardigheden van de deelnemers in uw groep, en andere factoren. Goed op de hoogte blijven van de actuele situatie en het gezond verstand gebruiken zijn essentieel voor een veilige en aangename excursie.

De risico's van het reizen in Ecuador kunnen toenemen als gevolg van politieke of sociale omstandigheden, die niet door dit boek en deze website voorspeld kunnen worden. Wie reist, aanvaardt dit risico. U dient zichzelf op de hoogte te houden van politieke ontwikkelingen die de veiligheid van uw reis kunnen bemoeilijken of verhinderen.

The Mountaineers Books